Jungle of Borneo

Tijdens deze korte privéreis combineert u enkele highlights van Borneo: het stroomgebied van de Kinabatangan-rivier met zijn eeuwenoude oerwoud dat het thuis is van de orang-oetan en de neusaap, Sepilok met het orang-oetan rehabilitatiecentrum.

Jungle of Borneo  Lahad Datu   Kinabatangan River

Dag 1: Kuala Lumpur-Sandakan
In de loop van de ochtend vliegt u van Kuala Lumpur naar Sandakan in het noorden van Sabah. Na aankomst volgt een transfer naar het Four Points by Sheraton in Sandakan waar u 1 nacht verblijft.

Dag 2: Sandakan - Sepilok - Sukau (100 km)
In de loop van de ochtend reist u per privéauto naar het orang-oetan rehabilitatiecentrum van Sepilok. Hier worden vooral jonge orang-oetans die door de houtkap en stropers wees zijn geworden voorbereid op een zelfstandig leven in en terugkeer naar het oerwoud van Borneo. Zo moeten ze leren in bomen te klimmen, nesten te bouwen en voedsel te verzamelen. U krijgt uitleg over het leven van de orang-oetan en bent aanwezig bij het voederen van deze bijzondere mensapen. Voor dit bezoek maakt u nog een korte wandeling door de jungle. In de middag volgt een transfer per auto en boot naar de Sukau Rainforest Lodge gelegen aan de Kinabatagan-rivier. U verblijft hier 2 nachten in een comfortabele Villa.

Dag 3: Sukau
‘s Ochtends vroeg maakt u een tocht over de Kinabatangan-rivier. De boot brengt u naar het Kelenanap Ox-bow meer dat bekend staat om de vele exotische vogelsoorten, zoals de ijsvogel, die hier voorkomt. Als het weer het toestaat maakt u nog een korte wandeling door de jungle voordat u terugkeert naar de lodge voor het ontbijt. Aan het einde van de middag volgt een tweede boottocht over deze rivier op zoek naar de beroemde neusapen. De kans is groot dat u ook slangen en krokodillen ziet en met wat geluk misschien zelfs een orang-oetan. Rond zonsondergang bent u weer terug bij uw lodge.

Dag 4: Sukau - Danum Valley (ca. 110 km)
Vroeg in de ochtend vertrek u richting Danum Valley. Borneo bestaat voor een groot deel uit oerwoud en de biodiversiteit is hier zeer groot. Danum Valley is minder bekend maar het is een enorm tropisch regenwoud zoals u in natuurdocumentaires voorbij ziet komen; een Jungle waar de mens zich heel klein voelt. Hier leven orang-oetans, panters, olifanten, neushoornvogels, beren, gibbons, en nog heel veel meer kleine en grote dieren. Naast een bijzondere fauna is de flora hier ook zeer bijzonder. U verblijft hier 2 nachten in de Borneo Rainforest Lodge. In de middag krijgt u uitleg over het regenwoud. Na het diner gaat u op een ‘night drive’ door de jungle op zoek naar nachtdieren.

Dag 5: Danum ValleyJungle of Borneo
Deze ochtend maakt u onderleiding van een kundige gids een ‘jungle trek’ door het oerwoud. Doel is het uitzicht punt van de Coffin Clifs. De tocht is zeker de moeite waard. Op de top krijgt u als beloning voor de inspanningen een panoramisch uitzicht over de vallei voorgeschoteld. ‘s Avonds ziet u nog meer nachtdieren op een korte wandeling.

Dag 6: Danum Valley - Lahad Datu - Kota Kinabalu
Een privétransfer brengt u naar de luchthaven van Lahad Datu. Hier vandaan vliegt u in ca. 45 minuten naar Kota Kinabalu, de hoofdstad van Sabah, waar de reis eindigt.

U kunt uw reis verlengen met een van de resorts op Sabah of Langkawi.


Jungle of Borneo: 6-daagse privéreis

Indicatieprijs per persoon   nov '18 feb '19 apr '19
jul '19
okt '19
Tweepersoonskamer   € 2.269,- € 2.269,- € 2.375,- € 2.375,- € 2.375,-

Overnachtinghotels    
Sandakan Four Points by Sheraton 4*
Sukau Sukau Rainforets Lodge 4* Deluxe
Danum Valley Borneo Rainforest Lodge 4* Deluxe


Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!


Bij de prijs is inbegrepen:
- Vluchten Kuala lumpur-Sandakan en Lahad Datu-Kota Kinabalu.
- Overnachting in Sandakan op basis van logies ontbijt en in Sukau en Danum Valley op basis van volpension.
- Beschreven excursies inclusief entreegelden.
- Privétransfers en vervoer over land in een comfortabele auto met Engelssprekende privéchauffeur/gids.
- Op dag 2 t/m 5 tijdens het verblijf in Sukau en Danum Valley exsursies in een internationale groep onder begeleiding van een Engelsprekende gids.

Neem voor de actuele prijzen, andere kamertypen, vertrekdata of prijzen voor 1, 3 of meer personen, contact op met onze luxury travel consultants.
Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor het landarrangement kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.
Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

U kunt contact opnemen via tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl


Terug naar het overzicht