Sabah

Hotels

Introductie

Een overweldigende natuur met eeuwenoude oerwouden die het thuisgebied vormen van de orang-oetan en de neusaap maken de Maleisische deelstaat Sabah tot een onvergetelijk reisdoel. De parelwitte stranden zorgen voor een heerlijk luxueuze omlijsting.

Bestemmingsinformatie

Het oostelijke deel van Maleisië bevindt zich op het eiland Borneo, waarvan het grootste deel bestaat uit het Indonesische Kalimantan. Het Maleisische deel ligt aan de noordkant van het eiland met de deelstaten Sarawak en Sabah en ingeklemd daartussen het oliestaatje Brunei. Bij Sukau in het binnenland van Sabah kunt u kennis maken met de wel zeer opvallende neusapen en vele exotische vogelsoorten.

Bezienswaardigheden
Niet ver hiervandaan, bij Sepilok bevindt zich het wereldberoemde orang-oetan rehabilitatiecentrum. Hier worden vooral jonge orang-oetans die door de houtkap en stropers wees zijn geworden voorbereid op een zelfstandig leven in en terugkeer naar het oerwoud.
In het oosten van Sabah ligt de Danum Valley. Deze minder bekende vallei bevat een enorm tropisch regenwoud zoals u in natuurdocumentaires voorbij ziet komen; een Jungle waar de mens zich heel klein voelt.

Kota Kinabalu, de hoofdstad van Sabah, is de toegangspoort tot het Kinabalu National Park, vooral bekend om de gelijknamige, ruim 4.000 meter hoge berg. U kunt hier ontspannen in de warmwaterbronnen van Poring en een wandeling maken over een hangbrug tussen de boomkruinen.

Resorts in de omgeving van Kota Kinabalu
Daarnaast zijn er in de directe omgeving van Kota Kinabalu prachtige stranden met heerlijke resorts om uw avonturen op u in te laten werken. Zo selecteerden wij op een tropisch eiland voor de kust van Kota Kinabalu het romantisch gelegen, exclusieve Borneo Eagle Resort.

Aan het werkelijk fantastische zandstrand van Dalit Bay, op ongeveer 45 minuten rijden van Kota Kinabalu kozen wij voor het sfeervolle en informele topresort Shangri-La Rasa Ria Resort met een eigen orang-oetan rehabilitatiecentrum en een belendende 18-holes golfbaan.

Hotelvoorzieningen

In de hotels en resorts van Maleisië kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. In de meeste gevallen zijn ook de niet-gemotoriseerde watersporten en de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Gemotoriseerde watersporten en babysitting zijn tegen betaling. Ook wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten is dit in de meeste gevallen tegen betaling. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.

Tips

Privéreis - Jungle of Borneo
In deze korte privéreis combineert u enkele highlights van Borneo: het stroomgebied van de Kinabatangan-rivier met zijn eeuwenoude oerwoud dat het thuis is van de orang-oetan en de neusaap, Sepilok met het orang-oetan rehabilitatiecentrum. Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze reis. Neem contact op met onze Luxury Travel Consultants voor meer informatie.

 • Shangri-La Rasa Ria Resort

  Kota Kinabalu - Maleisië

  Shangri-La Rasa Ria Resort op Saba (Maleisië) is een sfeervol informeel resort direct aan een lang zandstrand. De hoge kwaliteit, persoonlijke service en de vele faciliteiten staan garant voor een aangename familievakantie.

  v.a. € 2.150 p.p.

  Op basis van 7 overnachtingen & inclusief:
  Bekijk reis
  • Reis gebaseerd op 2 volwassenen, vluchten, transfers/autohuur en 7 overnachtingen.
  • Deluxe Kamer
  • Vertrekdatum 20-09-2019
 • Borneo Eagle Resort

  Pulau Tiga - Kota Kinabalu - Maleisië

  Het exclusieve Borneo Eagle Resort is gelegen op een tropisch eiland voor de kust van Kota Kinabalu met idyllische stranden en tropische jungle. Borneo Eagle Resort is voor rustzoekers, maar geniet hier ook van de rijke flora en fauna en de prachtige onderwaterwereld.

  v.a. € 5.809 p.p.

  Op basis van 7 overnachtingen & inclusief:
  Bekijk reis
  • Reis gebaseerd op 2 volwassenen, vluchten, transfers/autohuur en 7 overnachtingen.
  • Pool Villa
  • Vertrekdatum 25-10-2019