Jamaica

Don't worry, be happy!

Algemeen

Jamaica ‘Island in the Sun’ met zijn reggae, pittoreske vissersdorpjes, tropische regenwouden, groene berglandschappen, klaterende watervallen en kilometerslange witte zandstranden.Een waar paradijs voor vakantiegangers.

Landinformatie

Jamaica, een verbastering van het woord ‘Xaymaca’ van de Taino-indianen dat ‘Land van hout en water’ betekent, werd in 1494 door Christoffel Columbus ontdekt.

Jamaica, vakantie eiland
Sinds het midden van de 17e eeuw is het eiland in Engelse handen. Het maakt nog steeds deel uit van het Britse Gemenebest. Qua religie zijn de meeste Jamaicanen dan ook lid van de Anglicaanse kerk, hoewel ook de voor dit eiland kenmerkende Rastafari-beweging vele aanhangers kent. Deze rasta’s hebben veel bijgedragen aan het imago van Jamaica met hun dreadlocks, bonte mutsen en reggaemuziek. De geest van Bob Marley is dan ook overal voelbaar aanwezig.

Voor de vakantieganger is Jamaica een uiterst gevarieerde bestemming. De fraaie natuur wordt afgewisseld door enorme suikerrietplantages met rustieke plantagehuizen uit de slaventijd. Mede dankzij het feit dat Jamaica eeuwenlang een belangrijke handelspost langs de scheepsroutes was, zijn ook de samenstelling van de bevolking en de cultuur uiterst veelzijdig: de Afrikaanse, Spaanse en Engelse invloeden hebben gezorgd voor een ware smeltkroes. Tijd om kennis te maken met dit exotische, kleurrijke, gastvrije en levenslustige land.

Montego Bay, luxe strandvakantie
Na Kingston is Montego Bay, gelegen aan de noordwestkust van het eiland, de grootste stad van Jamaica en een belangrijke aanvlieghaven voor een strandvakantie.

‘MoBay’ heeft zich ontwikkeld tot een moderne en gezellige badplaats met tal van faciliteiten, zoals uitgebreide gelegenheden om te watersporten, talrijke attracties en een keur aan restaurants, bars en uitgaansgelegenheden. Round Hill Hotel & Villas, is een elegant in koloniale stijl gebouwd boutique hotel met luxe villa's en kamers. Speciaal aanbevolen is het Half Moon, een van de meest gerenommeerde hotels van Jamaica.

Ocho Rios, pure exotische vakantie
Ocho Rios, zo’n 100 km ten oosten van Montego Bay langs de noordkust is een zeer populaire badplaats. Het heeft een zeer levendige dorpskern met een typisch Jamaicaanse sfeer. Behalve aan zijn fraaie stranden dankt ‘Oochi’, zoals de plaats in de volksmond wordt genoemd, zijn populariteit ook aan de ligging te midden van exotisch natuurschoon. Een zeer bekende attractie in de omgeving is de 180 meter hoge Dunn’s watervallen die trapsgewijs in de Caribische Zee uitkomen. Landinwaarts kunt u in het gehucht Nine Mile de tombe van Bob Marley bezoeken.

Bent u op zoek naar een charmant boutique hotel met Brits-koloniale invloeden, dan raden wij u de Jamaica Inn aan. Dit hotel wordt omzoomd door een ongerept zandstrand. Verder oostwaarts staat het idyllisch gelegen resort Golden Eye garant voor een ontspannen en zorgeloze vakantie. Een echte ‘hideaway’ waar Ian Flemming al zijn James Bond-boeken heeft geschreven. U kunt hier zelfs in het originele woonhuis van de wereldberoemde schrijver verblijven.

Hotelvoorzieningen

In de resorts van Jamaica kunnen uw kinderen tegen betaling gebruik maken van de kidsclub waar deze aanwezig is. In de meeste gevallen zijn de niet-gemotoriseerde watersporten en de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Gemotoriseerde watersporten en babysitting zijn tegen betaling. Ook wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten is dit in de meeste gevallen tegen betaling. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.

Klimaat

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
26° 26° 26° 27° 28° 28° 28° 28° 29° 28° 27° 27° Gemiddelde temperatuur
8 8 9 9 8 7 8 8 7 8 7 7 Zon uren
 • Half Moon

  Rose Hall - Jamaica

  Half Moon op Jamaica is een populaire vakantiebestemming voor veel beroemdheden en royals. De ruime opzet, het fraaie zandstrand en de turkoois blauwe zee zijn de ingrediënten voor een sfeervolle, Caribische vakantie.

  v.a. € 2.249 p.p.

  Op basis van 7 overnachtingen & inclusief:
  Bekijk reis
  • Reis gebaseerd op 2 volwassenen, vluchten, transfers/autohuur en 7 overnachtingen.
  • Resort Kamer
  • Vertrekdatum 27-09-2019
 • Jamaica Inn

  Ocho Rios - Jamaica

  Het boutique hotel Jamaica Inn ligt verscholen in een tropische tuin. Een plaats om de stress van alle dag achter u te laten tijdens een ontspannen vakantie in Caribische sferen.

  v.a. € 2.036 p.p.

  Op basis van 7 overnachtingen & inclusief:
  Bekijk reis
  • Reis gebaseerd op 2 volwassenen, vluchten, transfers/autohuur en 7 overnachtingen.
  • Balkon Suite
  • Vertrekdatum 27-09-2019
 • Round Hill Hotel & Villas

  Hanover - Jamaica

  Het elegante en gastvrije boutique hotel Round Hill op Jamaica is gelegen op een klein glooiend schiereiland te midden van tropisch groen, direct aan het azuurblauwe water. Een ideaal resort voor een vakantie in de Caribbean met het hele gezin.

  v.a. € 2.231 p.p.

  Op basis van 7 overnachtingen & inclusief:
  Bekijk reis
  • Reis gebaseerd op 2 volwassenen, vluchten, transfers/autohuur en 7 overnachtingen.
  • Tweepersoonskamer Zeezicht
  • Vertrekdatum 11-10-2019
 • Deluxe

  Golden Eye

  Oracabessa - Jamaica

  In Golden Eye op Jamaica heeft Ian Fleming al zijn James Bond-boeken geschreven. In deze hideaway vormen rust en ontspanning de belangrijkste ingrediënten voor een zorgeloze vakantie.

  v.a. € 2.597 p.p.

  Op basis van 7 overnachtingen & inclusief:
  Bekijk reis
  • Reis gebaseerd op 2 volwassenen, vluchten, transfers/autohuur en 7 overnachtingen.
  • Beach Hut
  • Vertrekdatum 27-09-2019