Comomeer

Hotels

Introductie

Het Comomeer (Lago di Como) is een populaire bestemming voor diverse Hollywood-sterren zoals George Clooney en voor toeristen. Het meer biedt een prachtige omgeving, gezellige dorpjes en vele watersportmogelijkheden. Ideaal om te wandelen, mountainbiken, (kite)surfen, zeilen, waterskiën en varen. De vele sfeervolle plaatsen rondom het meer met hun talrijke gezellige terrasjes zorgen voor de nodige afwisseling en staan garant voor een geslaagde vakantie.

Bestemmingsinformatie

Het Comomeer (Lago di Como) is vernoemd naar Como, de grootste stad aan het meer. Naast Como zijn er diverse andere mooie plaatsen, zoals Bellagio, Varenna, Menaggio, Gravedona en Lecco. In het noorden van het meer ligt de hoogste berg, de Monte Legnone (2.609 m).

Het merengebied van Italië
Met een oppervlakte van 146 km² is het Comomeer het op twee na grootste van de Noord-Italiaanse Alpenmeren. Het heeft een lengte van 46 km, een breedte van 4,3 km, ligt op 198 meter hoogte en heeft een maximale diepte van 410 meter. Daarmee is het Comomeer het diepste meer van Italië.

Populaire vakantiebestemming
De westkant van het Comomeer is de mooiste en populairste kant. Van noord naar zuid vindt u de vakantiebestemmingen Tremezzo, Cernobbio en Como. Stuk voor stuk schilderachtige plaatsjes met een oud centrum en schitterende klassieke villa’s, waarvan sommige nu als hotel dienst doen.

Elegante luxe hotels
Uit dit aanbod selecteerden wij voor u het elegante Grand Hotel Tremezzo bij Tremezzo. Een verblijf aan het Comomeer is uitstekend te combineren met een bezoek aan Verona en/of Venetië.

Hotelvoorzieningen

In de Italiaanse hotels en resorts kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. In de meeste gevallen zijn de (niet)-gemotoriseerde watersporten en de landsporten tegen betaling. Ook wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten is dit in de meeste gevallen tegen betaling. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.

Tips

Autohuur
De hotels aan het Comomeer bieden wij inclusief een huurauto aan. Neem voor meer informatie contact op met onze Luxury Travel Consultants.

Klimaat

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
10° 15° 19° 23° 25° 24° 21° 15° Gemiddelde temperatuur
2 3 5 6 7 8 9 8 6 4 2 2 Zon uren
4 4 6 6 6 5 4 4 4 6 6 6 Neerslag dagen
  • Grand Hotel Tremezzo

    Tremezzo - Lago di Como - Italië

    Het elegante en stijlvolle Grand Hotel Tremezzo Palace aan het Comomeer heeft een schitterende ligging met een prachtig panoramisch uitzicht over het meer en de omliggende bergen. Een ideale plek voor een ontspannen vakantie.

    Op aanvraag

    Bekijk reis