Athene

Hotels

Introductie

Athene, de zuidelijkste hoofdstad van Europa, is de toegangspoort tot Griekenland en tot de wereld van de oudheid. De marmeren monumenten van de Akropolis, die majestueus boven de stad uitrijzen, vormen het symbool van het verleden van de stad.

Bestemmingsinformatie

Vaak wordt gezegd dat Griekenland de bakermat is van de westerse beschaving, maar eigenlijk is dat Athene. De stad wordt al zevenduizend jaar bewoond en beleefde zijn grootste bloei in de vijfde eeuw voor Christus. Athene was toen een onafhankelijke stadstaat en het was de baas over bijna het hele oostelijke deel van de Middellandse Zee. Uit die tijd zijn veel overblijfselen te vinden; natuurlijk op de Akropolis, maar ook op andere plekken in de stad en zeker in de goed uitgeruste musea.

Op loopafstand van de Akropolis en te midden van het historische centrum bieden wij u het boutique hotel Pallas Athena aan.Ten zuidoosten van de hoofdstad ligt bij de Tempel van Poseidon het stijlvolle Cape Sounio een resort voor jong en oud.

Athene is tevens de toegangspoort tot het prachtige schiereiland Peloponnesos. Reis terug in de tijd en verken deze regio per huurauto.

Hotelvoorzieningen

In de Griekse strandhotels en resorts kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. In de meeste gevallen zijn ook de niet-gemotoriseerde watersporten en de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Gemotoriseerde watersporten en babysitting zijn tegen betaling. Ook wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten is dit in de meeste gevallen tegen betaling. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.

Tips

Autoreis: Peloponnesos
Ontdek de wonderen van klassiek Hellas op de Peloponnesos. bezoek de opgravingen van het paleiscomplex van Mycene, het indrukwekkende amfitheater van Epidaurus en natuurlijk het antieke Olympia. Ook het mondaine eiland Spetses, het Venetiaanse Nafplion en het ‘Gibraltar van Griekenland’, Monemvasia zijn zeker een bezoek waard. Het brede zandstrand van Costa Navarino is een prima afsluiting van deze autoreis.
Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze prachtige autoreis over de Peloponnesos of neem voor meer informatie contact op met onze Luxury Travel Consultants.

Klimaat

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
11° 11° 13° 17° 22° 26° 29° 30° 26° 21° 16° 12° Gemiddelde temperatuur
15° 14° 16° 18° 21° 24° 25° 23° 23° 22° 18° 17° Water temperatuur
5 6 6 7 8 10 12 11 9 7 5 4 Zon uren
8 7 6 5 5 3 1 2 3 5 8 8 Neerslag dagen
 • Pallas Athena

  Athene - Griekenland

  Pallas Athena is een zeer uniek boutique hotel in het hart van Athene met bijzonder artistieke kamers. Pallas Athene is een ideaal uitgangspunt om deze fantastische stad met vele bezienswaardigheden te ontdekken.

  v.a. € 745 p.p.

  Op basis van 3 overnachtingen & inclusief:
  Bekijk reis
  • Reis gebaseerd op 2 volwassenen, vluchten, transfers/autohuur en 3 overnachtingen.
  • Superior Guestroom
  • Vertrekdatum 16-10-2019
 • Cape Sounio

  Athene - Sounio - Griekenland

  Het stijlvolle Cape Sounio aan de zuidpunt van het vasteland (Griekenland) biedt uitzicht op zee en de antieke tempel van Poseidon. De vele faciliteiten in combinatie met luxe en comfort maken uw vakantie onvergetelijk.

  v.a. € 1.002 p.p.

  Op basis van 7 overnachtingen & inclusief:
  Bekijk reis
  • Reis gebaseerd op 2 volwassenen, vluchten, transfers/autohuur en 7 overnachtingen.
  • Superior Bungalowkamer Bergzicht
  • Vertrekdatum 25-09-2019